Tyttäremme 4-vuotis synttäreitä vietettiin tänään.  Kaverilahjoiksi tein Big Shotilla lahjarasioita, stanssi sizzix take away box, tytöille pinkistä basic kartongista ja pojille valkoisesta kartongista. Koristeeksi edelleen sizzixin stanssilla kruunuja rasian kylkeen. Kruunuihin kimalleliimaa silver ja/tai cotton candy sekä perfect pearls pearl +vesi-maalia. Pinkkien rasioiden kukkastanssi on tattered florals. 

Lahjarasioihin sisään tuli tietenkin karkkia, tein myös jokaiseen puuvillavahanyöristä makrameesolmuilla rannekorun. Pojille mustaa nyöriä (villihelmestä) ja mustia puuhelmiä (sinellistä). Tytöille tumma liila nyöri (villihelmestä) ja pinkki/kulta värisiä helmiä (sinellistä).  Ennenkuin aloin tehtailee rannekoruja, tein itselleni ensin malliksi yhden paksummasta puuvillavahanyöristä ja lasihelmistä.

 

Synttäreiden suunnittelu oli hauskaa, mutta oli myös täysin uusi asia järjestää lasten juhla.  Synttäreitä vietimme tähän asti vain perheen kesken hissukseen, mutta nyt kun tytär alkaa olla siinä iässä, että kaverit alkavat olla tärkeitä niin oli aika myös aloittaa kaverisynttäreiden järjestäminen.  Kutsuimme siis tyttäremme kavereita vanhempineen viettämään juhlia.

Suolaisena tarjottavana oli karjalanpiirakoita munavoin kera sekä lohivoileipäkakkua , jonka ohje on kinuskikissan sivuilta.

Makeana tarjottavana oli täytekakkua, jonka piti ensin olla kerroskakun muodossa, mutta viime hetkellä päätin jättää erilleen. On vain yksinkertaisesti helpompi ottaa lautaselle. "Kruunukakku" on appelsiinisuklaakakku, ohje jälleen kinuskikissan sivuilta. Marsipaanipäällystä en sitten saanut sileäksi, vaatii harjoittelua lisää. Pienet kruunut on tehty marsipaanista piparkakku-/keksimuotilla ja koristeltu tomuväreillä (molemmat confetista). Iso kruunu on marsipaani-sokerimassan sekoite. Siihen piti tulla paljon pieniä hopeahelmiä, mutta kun kaupan hylly oli tyhjänä ja toisessa kaupassa ei ollut lainkaan niin luovutin. Tuli sitten pelkistetty versio. Mietin alun perin kruunun tekemistä pikeeristä, mutta en sitten rohjennut. Olisin kuitenkin varmasti saanut sen rikki, ehkä sitten seuraavalla kerralla. Päälle laitoin helmiäisspraytä (confetista). Kuvassa näkyvä jäätelötötterö on tarkoituksella väärinpäin. Kokosin litran jäätelöistä kaksikerrosta, joihin tuli jätskitötteröt torneiksi. keksit oviksi ja sydännameja koristeeksi. Tarkoituksena oli myös tehdä kermavaahdosta pursotuksia koristeeksi, mutta jäi sitten kaikessa kiireessä. Samoin unohtui torneista viirit ( laitoin mehupilleihin hopeanväristä serpentiiniä kiinni, pujottamalla tekemästäni pienestä reiästä). Jotenkin onnistun aina unohtamaan jonkun asian.

Toinen isompi kakku on ihan normaali kakkupohja, jossa yhdessä välissä on vadelma-vaniljahilloa ja vaniljakiisselikreemi. Toisessa välissä on lasten kuningatar-marjasosetta (toinen kerros hilloa olisi liian makeata) ja vaniljakiisselikreemiä. Päällä sitten kermavaahtokerros ja marsipaani. Lehtikoristeet marsipaanista tomuväreillä koristeltuna ( ensin hopeaväriä maalattuna sitten helmiäistä jauheena päälle) . Kukat sokerimassaa kahdella eri muotilla tehtynä ( lumpeenkukka ja päivänkakkara, confetista) ja keskelle erilaisia nonparelleja.

Muovinen pöytäliina oli hieman pettymys, todella ohutta ja epämukavan tuntuista. Ensimmäistä kertaa tuli ostettua, mutta taidan vastaedes pysyä kankaisissa pöytäliinoissa.  Servietteihin tuli askarreltua pienistä helmistä ja joustavasta korulangasta "renkaat" .

Kaiken kaikkiaan synttärit sujuivat mukavasti, vaikka minua jännittikin aivan hirveästi. Olen sen verran ujo luonteeltani, että isompi määrä ihmisiä saa minut melkein paniikin partaalle. Mutta tänään alkujännityksen jälkeen huomasin suorastaan nauttivani synttärijuhlista,  niitä oli todella hauska suunnitella, mutta vielä hauskempi oli katsoa lasten leikkejä muitten aikuisten kanssa.  Yllätykseksi asuntokin pysyi suhteellisen siistinä, chipsit pysyivät kulhoissaan, karkkeja nyt löytyi muutamia kippojen ulkopuolelta (tein muutamasta pinkistä take away boxista karkkikulhoja), mutta hauskaa oli. Ja ensi vuonna uudestaan.