Hip hurraa juhannuksesta alkoi mieheni lomat, ja toivottavasti se tarkoittaa sitä, että minulla on enemmän aikaa askarrella ja tehdä käsitöitä. Ja toivottavasti ehdin osan ajasta kuluttaa myös keittiön puolella, yleensä mieheni tekee ruokajutut, mutta leipomukset jäävät minun kontolleni, nyt mieheni kysyisi, mitkä leipomukset? Ei ole ollut puhtia leivontaan, paitsi perjantaina sain tehtyä sillivoileipäkakun, ohje kun pisti silmään yhteishyvä-lehdestä.  Lisäsin siihen kyllä vielä punasipulia ja nam hyvää oli. Äsken sain väsättyä lohivoileipäkakun tekeytymään ja huomenna aamupäivällä on koristelun aika. Ohje oli Kinuskikissan sivuilta, paitsi että tein kokonaan kylmäsavulohesta ja yhden kerroksen enemmän. Ja koristelusta tulee erilainen. Katsotaan kuin onnistuu.  Hauskaa puuhaa, mutta ei kovin terveellistä minulle. Onnistun aina jollain tavoin härveltämään, molempia voileipäkakkuja tehdessäni onnistuin tällä kertaa vetäisemään veitsellä sormeen. Useimmiten poltan käteni uunissa, käsivarressa onkin aikamoinen määrä paloarpia.

Paistoin kuitenkin uunissa tällä kertaa jotain ihan muuta, paistoin kutistemuovia. Nimijutut tulee varmaan paperiaskarteluun ja muut, linnut ja perhoset koruaskarteluun.

Barbietaloon sain ikkunat (3 kpl) paikoilleen.  Vielä pitäisi kehitellä kukkalaatikko alapuolelle.

Kaulakoru pikaisesti tehtynä.

Sekä muutama tekele kurssilta. Kurssin kanssa kävi vähän huonosti, kurssi oli kolmena tiistai-iltana. Eka kerta meni hyvin, tokalla kerralla olin niin väsynyt, etten saanut oikein mitään aikaiseksi ja kolmannen kerran unohdin kokonaan.  Siis aivan uskomatonta, miten voi unohtaa mennä kurssille !!!  No olin mennyt päivistä sekaisin olin perjantaissa, kun oli tiistai. Sitä se mammaloma teettää.

Vasen sydän on punasavea ja oikea valkosavea. Punasavi kutistui enemmän, liekö johtuu laadusta ja/tai tuoreudesta.

Tässä on oikeastaan ainut kohtalainen lasinsulatus, mielenkiintoinen materiaali, kun ei ikinä uuniin laittaessa tiedä mitä sieltä tulee.  Aika  monesti minulle kävi se, että metallilanka ei pysynyt paikoillaan tai tuli muuten näkyviin.  Mutta ehdottomasti  hauska materiaali. Tätä tulen varmasti vielä harrastamaan enemmän.

Ryijy on edelleen viimeistelyä vailla, työvaihe josta en oikein välitä.  Saas nährä koska inspiroidun siihen.

Tällä menneellä viikolla tuli jonkin verran vietettyä aikaa myös tämän koneen ääressä, kun keväällä löysin youtuben ihmeellisen maailman. Pidin sitä aikaisemmin ihan teinien musan kuuntelua varten olevana. Mutta sieltähän löytyy vaikka mitä askartelu- ja käsityöjuttuu, aivan mahtavia juttuja löytyykin. Tarvikkeiden ostoslista vain paisuu minulla, saisi tulla se lottovoitto vihdoinkin. Ei olisi ongelmia voiton kuluttamisessa.