vihdoinkin, vuoden alku on mennyt käsitöitä  tehden ja hieman leipomuksia myös.  Ja heti pääsi tammikuussa opettelemaan uutta tekniikka : tuftaamista. Valitettavasti tekeleet ovat vielä kesken, odottaen ostosreissua. Vielä tarvitsen hieman tarvikkeita lähinnä nahkaa ja tukikangasta tuftaustöihini, joista siis joku päivä tullee kaksi laukkua.

Ensimmäinen laukku on mustasta ja valkoisesta samettilangasta tuftattu ja tarkoitus olisi tehdä laukun suuaukko, neliö keskellä ja hihna nahasta. Sisäosa tulee epäkäytännöllisesti mustasta satiinista, kun sitä sattui olemaan kaapin pohjalla. Ja koristeet tinalangasta. Mutta tässä laukku vielä levällään.

Toinen laukku on myös samettilangoista ja siihen tulee sama sisäkangas, mutta kahvaksi ostettu metallisanka, johon puu-ja huopahelmiä.

 

Neuleita miehelleni  novitan 2010 lehdestä, syksy muistaakseni lehden numero.

Tyttärelleni neuleita.

 

Ja toisena uutena tekniikkaharjoitteluna kankaankudonnan kurssi, jossa sain aikaiseksi kaksi keittiöpyyhettä puuvilla loimi ja kude valkaisematonta pellavaa.

Innostuin kankaankudonnasta ja kevään mittaa on tulossa lisää.

Ihmettelen kuinka kankaankudonta on pääasiassa eläkeläisnaisten harrastus, se on todella kivaa puuhaa ja saa omaan kotiin tehtyä omanlaisiansa tekstiilejä. Nämä kaksi keittiöpyyhettä kylläkin menivät äidilleni. Mutta aivan mahtavaa puuhaa.