Päätin jättää idean hamppunarusta virkatuista  koreista ja keskittyä pelkästään Novita huopasesta virkattuihin  ja pesukoneessa huovutettuihin pyöreisiin koreihin.  Huopakorien käyttötarkoitus tulee olemaan joululahjakoreina. Huomattavasti mukavampaa virkata kuin hamppunaru, joka raastaa aika mukavasti sormia.  Kaikki korit  on suurinpiirtein virkattu samalla kaavalla, en nyt jaksanut alkaa mitään silmukoita/kerroksia laskemaan, mutta  kutakuinkin saman kokoisia (kaksi kerää lankaa) mennessään pesukoneeseen Valko-/kirjopesuun 40 asteeseen. Koneesta ulos ja käsin muokkaamaan höyrysilitysrautaa sekä puurokattilan sisäosaa apuna käyttäen (kun en muutakaan keksinyt tueksi) ja tavallista kattilaa luonnonvalkoisessa huopakorissa (jäi selvästi loivemmaksi).

Ja yhdestä tuli hieman aaltoilevampi malli. Huovutus on kyllä siitä hauskaa ja haastavaa, aina ei tiedä mitä pesukoneesta tulee ulos.

 

Aiku-helmi jatkuu edelleen huovutuksen parissa, on ollut  teoriaa ja seuraavan työn suunnittelua, aiheena koti tai kotiseutu. Mutta pikaisesti kosketus kaavahuovutukseen maitopurkeista leikatun mini kaavan avulla teorian päätteeksi, josta syntyi sydän-rintakoru tyttärelle.

 

Ja muutama joulukorttikin tuli edellisviikolla saatua aikaiseksi.

 

Askartelun lomassa sorruin vielä herkutteluunkin, tulee nykyään vierailtua silloin tällöin kinuskikissan sivuilla. Josta pongasin puoloffeen ohjeen, olihan sitä pakko kokeilla, kun pidän puolukasta. Maagisen helppo ohje ja syntisen hyvää. Mieskin kehui ja söi innolla, vaikka yleensä kahvipöydän makeat antimet jäävät mieheltäni syömättä. Muksut ei tykänneet puolukasta, mutta aikuiseen makuun taivaallisen namia.