Molemmille muksuille kevätpipot Novitan Valovillestä, ei ole novitan valikoimissa enää. Lanka näkyy kyllä neonkeltaisena pitkälle, mutta kestävyys ei tosiaan ole kovin hyvä. Novitakin suositteli lankaa käytettävän vain asusteisiin.  Mutta loistava väri on mahtava. Eli kestää sen verran kuin kestää.

Tyttären pipoon tein roseetekniikalla "kukan" langasta ja ohuesta heijastinnauhasta.  Neulos on ehkä hieman tylsää joustinneuletta ,kaksi oikein kaksi nurin, mutta käytännön syistä suosin tätä, eipähän jää heti pieneksi.

Olin aikas suuttunut ohjelman " hehkulamppuhuijaus" jälkeen. Meille niin toitotetaan ilmaston muutoksesta ja kestävästä kehityksestä jne. ja samalla pakotetaan ihmiset kuluttamaan, kun valmistetaan tuotteita, joiden elinkaari tehdään tahallisesti lyhyeksi.  Ihan uusi juttu ohjelman sisältö ei ollut, jokainenhan tietää nykyajan muoviset ompelukoneet, millaisia ne ovat verrattuna vanhoihin ompelukoneisiin.  Mutta se, että printtereihin laitetaan laskuri, joka määrittää printterin elinkaaren. Raivostuttavaa.  Ihmisten totaalista huijaamista. Täytyy ilmiselvästi alkaa miettimään miten vähentää kuluttamista, ainakin huonon ja tarpeettoman  ostamista.  Ei se Ghanakaan tms voi loputtomiin asti varastoida teollisuusmaiden jätettä. Todella vastuutonta kehittyneiltä mailta, sysätä jätteensä muitten riesaksi.

Vhs nauhojen uudelleen käyttö alkoi, olin viikolla kutomassa nauhoja samettilankojen jämäkerien kera. Samettilankaa jäi hieman  tuftaustöistä (laukuista). Kivannäköistä pintaa niistä syntyi, tarkoitus olisi tehdä pieniä käsilaukkuja.  Ensi viikolla jatkuu nauhojen ja lankojen tuhoaminen.