Nyt se sitten alkaa ihka ensimmäinen käsityöpäiväkirjani, saas nährä mitä tästä tulee . Päiväkirjaa en ole ikinä osannut kirjoittaa, muutamia kertoja teininä yritin, mutta sivut jäivät puhtaan valkoisiksi.  Olen päättänyt yrittää kirjoittaa käsityöpäiväkirjaani aina viikonloppuisin  eli mitä tulikaan viikon aikana tehtyä, jos tuli tehtyä mitään ( kaksi pientä lasta vievät aika hyvin myös nk. "äidin oman ajan")Toisekseen välillä tuntuu, ettei mitään valmista synny, vaikka kuinka ahkeroisin. Jostain kummallisesta syystä sitä tulee poukkoiltua  käsityöstä toiseeen, jonka seurauksena puolivalmiita töitä löytyy kaapista ihan liikaakin. 

 

Käsitöistä eniten harrastan neulomista,joten aina löytyy jostain keskeneräinen neuletyö. Tällä hetkellä on mm. työn alla pojalleni neuleliivi-ja pusero Sirdar Snuggly Baby Bamboo - langasta. Ohjeet on Suuri Käsityö 4/2010 -lehdessä mallit 16 ja 17. Lanka tuntuu hyvältä sormissa ja värit ovat ihania....tummansinistä ja oranssia....tummansinistä ja punaista...

 

Mutta hei, olen minä saanut jotain valmistakin aikaiseksi viikon aikana.  Ensimmäiseksi solmeilin pari vuotta sitten ostamistani helmistä ja puuvillanyöristä (villihelmestä) kaulakorun. Sinänsä hassua, en pidä lainkaan turkoosista, mutta helmissä turkoosi väri on jopa kaunis.

 

Sitten tein vielä yksinkertaisen version,  kun nyt  vielä jäi yksi iso pyöreä helmi. Pitihän sekin käyttää sitten samalla.

 

Tällä viikolla myös rohkaistun kokeilemaan uutta tekniikkaa. Kumihimoilua...kuulostaa hieman suomalaisen korvaan erikoiselta käsityötekniikalta .   Pensseli ja kuppi- nimisestä liikkeestä tilaamani Kumihimo-aloituspaketti olikin ehtinyt lojua laatikossani  jo aika kauan,  odottaen sitä oikeaa hetkeä, tai pikemminkin sitä että malttaisin päästää neulepuikot hyppysistäni. Kyseessä on siis japanilainen nyörien solminta. Kokeilin nyöriversioista helpompaa eli käyttäen kahta väriä satiininyöriä.  Tarkoitus olisi tehdä rannekoruja näistä kahdesta kokeilusta, mutta enpä ole löytänyt vielä tarpeeksi isoja nauhanpäätteitä. Mietin josko taivuttelisin metalli-tai hopealangasta, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilemaan sitä.  Joten nämä jäivät taas puolivalmiina odottelemaan oikeata hetkeä.

 

Sain myös tytölleni virkkaamani laukun viimeisteltyä, lankana on Novitan Tennessee, vaaleansinistä ja ripaus valkoista. Laukun nyöri on samalla kumihimo-tekniikalla tehty, kaksinkertaisella langalla.

 

ja takaisin käsitöiden pariin.  Mietin useasti blogin kirjoittamisen aloittamista omaksi ilokseni, mutta en osannut päättää aloittaako vai ei. Ratkaisin asian pelaamalla Mahjongia tyyliin kruunu vai laava.  Harmi vaan, että tämä vie aikaa käsitöitten tekemiseltä.