No niin eipä ole tullut ehdittyä (jaksettua) käydä kirjoittelemassa blogia, pari viikkoa meni hujauksessa, olen aivan varma että vuorokausi on lyhentynyt entisestään, joku on käynyt varastamassa tunteja siitä tai sitten kellot ovat alkaneet käydä tuplanopeudella.

Barbietaloa on tullut tehtyä ja mietittyä.  Tuli käytyä minimaailmassa, hain sieltä mm. nukkekodin pariovet, joista olen tekemässä ikkunoita barbietaloon. Mutta täytyy vähän vielä hioa ja maalata toiseen kertaan. Mukaan lähti myös muutama nukkekodin matto ja kehyksiä sekä pieni peili. Sekä tiilipaperia ja kukkatapettia. Ihana kauppa, kaikkea mahdollista nukkekotiin, mutta joitakin voi siis hyvin hyödyntää mielestäni myös barbielle.

Barbietalon ylimmässä kerroksessa näyttää tällä hetkellä tälläiseltä:

 

 

Tapetti oli hieman vaikea saada kunnolla, kun  se on ohutta tavallista lahjapaperia. Ostettu Koivukylän Citymarketista. Sängynpääty on puinen koristetaulu, jonka maalasin mustaksi ja sivelin vielä hieman kullanväristä maalia koristeeksi. Ja kuten huomataan, ompelukone on vielä pysynyt kaapissa, kun ei ole sängyä saatu pedattua. Laatikostot olivat CChobbysta hankittuja  pahvilaatikostoja, jotka maalasin mustaksi. Laatikostojen päällä on muutama metallilangasta taivuteltu henkari. Taulu on tehty CChobbysta hankitusta itämaisesta kuvalehtiöstä otetusta kuvasta, joka on päällystetty kontaktimuovilla ja kehystetty nukkekodin kehyksillä .

Arkku on maalattu myös mustaksi. Taulut samoista materiaaleista kuin edellinenkin. Kattolamppuna on tavallisen kynttilälyhdyn osa, johon on laitettu painettava valo roikkumaan. Kaipaa vielä helmiä, ja olen yrittänytkin sellaisia väsätä, mutta en ole vielä saanut mielestäni. Ikkuna-aukko odottaa ikkunaa valmistuvaksi.

 

Barbietalon toisessa kerroksessa vaihtuu tyyli:

 

 

Tapetti on siis minimaailmasta nukkekoteihin tarkoitettua ruusutapettia. Sängynpääty samanlainen kuin edellisessä, mutta alkuperäisessä valkoisessa värissään. Kehyksiä on laatikoston päällä odottamassa sopivia kuvia. Peili minimaailmasta.

Valkoiseksi maalattu arkku.

 

Yksi seinä tiilipaperia.

 

Alimmassa ja viimeisessä huoneessa on vielä kaikki alkutekijöissä.  Kullanvärisestä lahjapaperista aion tehdä ainakin päällysteen yhdelle seinälle ehkä kahdelle, en tiedä vielä. Muutaman jutun olen jo kuitenkin sinne saanut. Sängynpääty on taivuteltu metallilangasta, ei ole kyllä vielä täysin paikoillaan. Valaisin on edellisen tapaan kynttilälyhdyistä. 

Seuraavaksi viimeistelen ikkunat, ulkopuolen olen maalannut eilen uudella värillä, marjapuuron väriseksi. Sitten lienee syytä kaivaa se ompelukone, jotta barbiet pääsee nukkumaankin joskus.

Ryijy on viimeistelyä ja ripustamista vaille valmis. Sormet ovat kyllä jo kaivanneet neulepuikkoja, että ehkä pitäisi neuloakin taas vaihteeksi. Katsotaan nyt sitten koska taas ehdin/jaksan kirjoittaa päiväkirjaa tekemistäni, viikko näyttää olevan aivan liian lyhyt aika.