Tässä syksyllä on alkanut Aikussa kankaanpainanta, kuvansiirto sekä kirjonta. Yhteen tekeleeseeni tulee näitä kaikkia tekniikoita. Eli saa nährä milloin se sitten valmistuu.....

Kuvansiirtoa olen nyt tehnyt Picture this-aineella, jota käytetään lasertulostimella tavalliselle kopiopaperille tulostetulle kuvalle (kuvan on hyvä antaa olla seuraavaan päivään).  Nyt täytyykin vain keksiä mihin niitä kuvia käyttäisi. Harmittaa  hieman kun ei itselläni ole värilaseria, aineella nimittäin onnistuu värillinenkin kuva.

Kankaanpainantaa olemme tehneet Emo:n tekstiiliväreillä. Sekä olen ostanut Sinellistä Versacraft:n leimasinvärejä, mustaa ja valkoista. Niillä saa helpommin siistimmän jäljen leimasimia käytettäessä. Tässä kaksi ensimmäistä kankaanpainanta kokeilua:

edestä:

ja takaa:

Pussukat ovat valmiina ostettuja. Sen verran karkeaa puuvillaa, että imi värin sisäänsä. Käytin nimittäin Emon ruiskuemulsiota+väripigmenttiä, joka ei muodosta kalvoa vaan imeytyy kankaan kuituihin. Leimasimet sinellistä. Leimasinväreinä Emon valmis hopeapeittoväri sekä versacraftin musta leimasinväri. Kankaanpainanta on hauskaa puuhaa ja sopii hyvin lasten kanssa puuhailemiseen. Tänään "maalasimme" kaksi paitaa tyttäreni kanssa hänelle. Yksi ainut inhottava kohta tässä on nimittäin silittäminen.  Pienten lasten kanssa olen katsonut parhaaksi jättää silittämiset lasten nukkumaanmenon jälkeiseen aikaan, mutta ei se oikein jaksa innostaa silloinkaan. Silittäminen on vaan jotenkin liian hidasta ja rauhallista puuhaa......mutta pakko se vaan on tehdä ja kunnolla, että väri myös pysyy pestessä.