Sain lenkkialpakka huovan kangaspuilta. Loimi oli samaa, kuten edellisessä huovassa eli luonnonvalkoista Teeteen Cacaota. Kuteena tällä kertaa petroolinsininen. Tämän toisen huovan kutominen sujui huomattavasti helpommin kuin ensimmäisen.

Sitten tein nopean kranssin paperinarusta, luonnonvalkoista metallilangalla. Ihastuin naruun ja oli ostettava, vaikka en tiennyt varmasti mitä siitä tulisin tekemään. Muutaman kuukauden ehti vyyhti keikkua hyllyssä ja päädyin tähän Taito uusimaan käsityökeskuksessa näkemääni kranssimalliin. Neuloin kranssin kurssitoverin vinkistä tasona, aina oikein neuletta.  Puikkokoko 15.  Sisälle taivuttelin metallilangasta ympyräkehyksen muoviämpärin avustuksella. Jonka vielä päällystin luonnonvalkoisella paperinarulla.  Helppo ja nopea kranssi, jonka aioin tilanteiden mukaan koristella rusetilla tai paperikukilla.

Hieman on kierrokset päässeet nousemaan viime aikoina, kun on joutunut seuraamaan mediassa poliittista kirjoittelua.  Kaikkein miellyttävin kommentti oli iltalehdessä, jossa haukuttiin persuja äänestäneitä köyhiksi ja tyhmiksi.  Se on miellyttävää kuulla tiettyyn ihmisryhmään kuuluvien mielipide suoraan, että köyhä  on yhtäkuin tyhmä.  Siitä herääkin kysymys näiden "parempaan kastiin" kuuluvien älykkyystasosta. Mitä voi ajatella ihmisistä, joiden suoranainen elämäntehtävä on päteä toisten ihmisten silmissä.  Elämää, missä on tarkoitus aina olla parempi kuin toinen. Ja sitten vielä kaiken kakun kuorrutuksena päästä kertomaan huonompi osaiselle tämän mitättömyys.  Palvelualalla valitettavasti tähän ihmisryhmään törmää aika ajoin. Mutta toivottavasti kaikki "mitättömyydet" pitävät puolensa näitä itseriittoisia, omaa paremmuutta täynnä olevia vastaan.  Koska mammonaa ei mukaansa täältä saa sitten, kun se lähdönhetki koittaa.  Kunnioitusta ja arvostusta ei rahalla osteta, vaan teoilla muita ihmisiä kohtaan. Mutta kansa on äänestänyt, ja se nyt jokaisen olisi vaan nieltävä.  Toivottavasti alkaa kirjoittelu pian  rauhoittumaan, ettei tilanne kuumene entisestään.  Ei olisi ensimmäinen kerta suomen historiassa, kun kansa jakautuu kahtia. 

Ja toivottavasti nyt kansan protesti on tullut selväksi vallankahvassa oleville. Sen verran typeriä ehdotuksia ennen vaaleja oli jo esillä, kuten eläkeiän nostaminen. Siitä vaan, kun ei ole mitään hyötyä.  Ennemmin  tulisi yrityksissä kiinnittää huomiota työssä viihtyvyyteen ja ilmapiiriin työpaikalla.  Sekä siihen, että työstä maksetaan riittävä palkka, ja osa-aikatyöstä (se sopii opiskelijoille yms) sitä ei yleensä saa.  Sosiaalietuuksien alentamisella ei työttömiä motivoida töihin vaan nimenomaan sillä, että on mielekästä mennä töihin, ja saada palkkaa, josta jää käteen pakollisten asumiskustannusten yms. menojen jälkeen euroja johonkin muuhun esim. harrastuksiin.  Palkkatason on oltava riittävä, ja tällä hetkellä sitä nakertaa korkeat asumiskustannukset sekä jatkuvasti nouseva ruuanhinta.